MEN JEG ØNSKER IKKE EN UDSTILLING HUND!

Hvorfor anbefaler folk at vælge en opdrætter, der udstiller deres hunde til dem, der bare leder efter et kæledyr og ikke har nogen interesse i at udstille? Hvorfor skulle avl efter racestandarden være vigtig for et kæledyr hjem? Virker det overdreven eller “snoberi”?

Det er det ikke, og her er begrundelsen.

Hundeudstilling er et middel til at evaluere hunde i henhold til racestandarden, til at evaluere sundhed, bevægelse/gang, type og temperament.

Sundhed: Tilstanden for fysisk og mental sundhed, når alle organer, knogler, led og tandstilling fungerer korrekt, hver i deres retmæssige forhold til hinanden.

Type: Racetype omfatter udseende, karakter, tilstand, knoglestruktur, temperament og bevægelse; “racetype er alle disse ting.” Racetypen inkluderer også en karakter, der er specifik for hver race, en kombination af opførsel, temperament og holdning, der demonstrerer en essens i racen.

Gang: En hundes gang er dens bevægelseskvalitet. Du vil se let bevægelighed, upåvirket af sygdom eller dårlig struktur.

Temperament: Den generelle holdning, som en hund har til andre dyr og mennesker. Fra Labrador racestandarden “Ægte Labrador Retriever temperament er lige så meget et kendetegn for racen som “logrende” halen. Den ideelle disposition er en af ​​en venlig, udadvendt, besværlig karakter; ivrig efter at behage og ikke-aggressiv over for menneske eller andre dyr. Labrador har meget, der appellerer til mennesker; hans blide måder, intelligens og tilpasningsevne gør ham til en ideel hund. Aggressivitet over for mennesker eller andre dyr eller ethvert bevis på sky hos en voksen bør straffes hårdt. “

Dette er en meget grundlæggende introduktion til hvad der foregår på en udstilling… hvorfor betyder det noget? Du vil bare have et kæledyr, en ledsager, ikke en udstilling hund, vel ikke? Du valgte en Labrador af en grund. Du har foretaget din research og har læst, at de er gode til børn og andre dyr, de er blide, ikke aggressive, de er fremragende ledsagere og elsker at tilbringe tid med deres mennesker. At deres gode og venlige natur disponerer mange Labradors for at være fremragende terapihunde. Gode, ansvarlige opdrættere forsøger at bevare disse definitive og positive egenskaber.

Hvad med type og struktur? Hvordan hunden er samlet set? Er den i stand til at bevæge sig frit og naturligt? Vil du hellere købe fra nogen, der over tid har bevist offentligt på udstilling, at den hund, de opdrætter, kan bevæge sig godt, være stærk i knogler og led og være fri for et strukturelt problem? Eller vil du bare stole på nogen, der ikke har nogen interesse i at vise deres hunde frem og blive bedømt officielt? Det er din hvalpes livskvalitet og komfort (såvel som din tegnebog) der står på spil.

Ikke alle hunde i et godt avlet kuld kommer til at vise kvalitet – der vil ALTID være hvalpe af kæledyrskvalitet. Velavlet, men måske med en svag ufuldkommenhed, og det er hvalpe placeret i kæledyrshjem. Du behøver ikke at have en hvalpe i showkvalitet for at få en velopdrættet hvalp!

Dette handler ikke om at være snob, være elitistisk, tænke på, at en hund er “bedre” end en anden, det handler om at sikre, at du får en hvalp, der fungerer og ser ud som den race, du blev forelsket i. Det handler om at sikre, at alle hvalpe får den bedste start i livet og vil vokse til et kærligt familiemedlem. Det handler om at elske vores race nok til at ønske at se alt, hvad der er godt med dem, der er bevaret for fremtidige generationer at nyde. Hvis du vil have en sund hund, med et ordentligt sødt temperament, skal du vælge din opdrætter med omhu!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *